Skip to content
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Dobročinná akcia Mapathon

Dobročinná akcia Mapathon dňa 13. júna 2024, organizovaná Lékaři bez hranic, mala za cieľ zlepšiť mapovanie nezmapovaných oblastí sveta. Zapojilo sa 30 dobrovoľníkov, ktorí zmapovali 1 817 budov. Akcia sa konala v Prahe, Pardubiciach a Kriváni. Prečítajte si podrobnejšie informácie na našej webovej stránke.
Mapathon-titul

DOBROČINNÁ AKCIA MAPATHON

Kreslenie objektov na mapách pre lepšiu budúcnosť

Dňa 13. júna 2024 sa uskutočnila výnimočná dobročinná akcia, ktorá mala za cieľ zlepšiť mapovanie nezmapovaných oblastí sveta. Organizátorom tejto akcie bola medzinárodná zdravotnícka a humanitárna organizácia Lékaři bez hranic, ktorá prostredníctvom projektu Missing Maps pomáha zabezpečiť presné mapové podklady pre kritické situácie, ako sú zemetrasenia, povodne alebo epidémie.

Čo je Mapathon?

Mapathon je podujatie, na ktorom sa zúčastňuje skupina dobrovoľníkov, ktorí spoločne pracujú na mapovaní oblastí, ktoré sú nedostatočne zmapované. Bez kvalitných máp sa nevedia dostať záchranné tímy na miesto, kde je ich pomoc najviac potrebná. Cieľom projektu Missing Maps je snaha túto medzeru zaplniť a zabezpečiť, aby mali tímy Lékaři bez hranic a ďalšie humanitárne organizácie k dispozícii čo najlepšie informácie. Počas Mapathonu sa využívajú satelitné snímky na zaznamenávanie obrysov budov a obývaných oblastí. Údaje poskytnuté dobrovoľníkmi sú následne overované odborníkmi na geografické informačné systémy, ktorí dopĺňajú ďalšie podrobnosti priamo v teréne.

 
Projekt 15010: Čad

Čad je polopúštna krajina s viac ako 17 miliónmi obyvateľov, bojuje s nedostatočnou infraštruktúrou a vnútornými konfliktmi. Trpí opakujúcimi sa epidémiami osýpok a vysokými mierami úmrtnosti detí a matiek. Pokrytie očkovania je slabé v celom štáte a mnohé rodiny, vrátane tých v mestských oblastiach, bojujú o prístup k pediatrickému ošetreniu v prípade, že ich dieťa ochorie. Na jar 2023 sa uskutočnila masová očkovacia kampaň proti osýpkam v regióne Tandjilé v Čade. Avšak mapovacie údaje boli nízkej kvality a neposkytli veľkú pomoc. Preto sme sa počas našej akcie venovali výhradne tejto lokalite.

Výsledky akcie 13. júna 2024

Akcia sa uskutočnila hybridným spôsobom súčasne v troch lokalitách: Praha (CZ), Pardubice (CZ) a Kriváň (SK). Zapojilo sa celkom 30 dobrovoľníkov (mapperov), ktorí spolu zmapovali neuveriteľných 1 817 budov.

 
Poďakovanie

Chceme sa poďakovať zástupcom organizácie Lekáři bez hranic a všetkým našim dobrovoľníkom, ktorí sa zapojili do Mapathonu. Vaša pomoc je neoceniteľná a prispieva k tomu, aby sme mohli reagovať na potreby ľudí v núdzi. Sme nesmierne radi, že sme aj bez predchádzajúcich skúseností mohli prispieť k zlepšeniu života ľudí v najodľahlejších častiach sveta.

Pre viac informácií o projekte 15010 Tandjile, Čad navštívte tento odkaz. Ak máte záujem podporiť aktivity tímu Lekáři bez hranic, môžete tak uskutočniť vyplnením formulára, ktorý nájdete prostredníctvom nasledujúceho formulára:

Prejdite na formulár

Spoločne meníme svet k lepšiemu.

NAŠA HISTÓRIA, VAŠA BUDÚCNOSŤ

30 rokov inovácií s produktom Fleetware: Naša história, vaša budúcnosť

Rok 2024 je pre nás mimoriadne významný. Oslavujeme 30. výročie od vzniku nášho revolučného produktu Fleetware, ktorý za tie roky prešiel významnými inováciami a stal sa neoddeliteľnou súčasťou správy vozidiel a flotíl. Tento výnimočný míľnik je príležitosťou nielen na ohliadnutie sa za našou bohatou históriou, ale aj na poďakovanie vám, našim zákazníkom, ktorí ste boli po celý čas s nami.

Čítať viac »
system updates, release

Release 217

Možnosť zobrazenia vodiča pri podriadenom objekte, aktualizované schvaľovanie jázd a mnoho iného prináša najnovší release 2.17.

Čítať viac »
Rozvoj systemu

Release 2.16

Ergonómia systému prispôsobená používateľským potrebám, možnosť zobrazenia panoramatických snímok v mapách, vizuálne zobrazenie uzamknutých období v kalendári a mnoho iného prináša najnovší release 2.16.

Čítať viac »

kontaktný formulár

*tieto polia sú povinné